Programma 2020-2021

Licht en Donker

Projectkoor La Rosa geeft concerten op:

Zaterdagavond 9 oktober 20.15 uur Van Houtenkerk Oude Gracht 69 Weesp

Zondagmiddag 10 oktober 16 uur Tuindorpkerk Professor Suringarlaan 1 Utrecht

Kaarten (15 Euro) kunnen via mariandegrootutrecht@gmail.com besteld worden of voor aanvang van het concert gekocht (dan graag gepast en contant betalen). Bij beide kerken is de regel: aan de ingang corona check met app of anderszins.

In het programma gaat het om de tegenstelling tussen licht en donker, soms in natuurkundige betekenis en dan weer symbolisch, bijvoorbeeld  met verwijzing naar een gemoedstoestand. We voeren verschillende werken van Gjeilo, en verder ook van Mealor, Lauridsen, en Whitacre uit. Deze eigentijdse componisten schrijven sferisch en effectvol. Kleurnuances en toepassing van licht en donker zijn telkens weer totaal verschillend. Gjeilo indringend, Whitacre meer contemplatief, Lauridsen gloedvol en Mealor juist wat verstilder. Ook dit jaar staat La Rosa weer onder de bezielende leiding van Hans Noijens. Pianiste Femke de Graaf begeleidt enkele van de koorwerken en speelt een nocturne van Chopin.

Programma         

Ola GjeiloDark night of the soul
Paul MealorNow sleeps the crimson petal
Paul MealorShe walks in beauty
Ola GjeiloNorthern Lights
Frédéric ChopinNocturne opus 48 nr. 1 in C klein
Morten LauridsenSure on this shining night
Eric WittacreLux aurumque
Ola GjeiloLuminous night of the soul

We houden rekening met de beperkende corona-maatregelen die bij concerten van kracht zijn. De gekozen locaties zijn ruim genoeg om de gewenste afstand tussen publiek onderling en met de zangers te bewaren. Bij beide concerten wordt de QR-code van de corona check gevraagd bij binnenkomst. We hebben besloten in Utrecht ook maar 1 concert te geven, nadat de kerk eind september alsnog besloot de QR-code in te voeren.

Kamerkoor La Rosa Utrecht